måndag, maj 15, 2006

Spännig, spännigare, spännigast? (lååååångt)

För början på berättelsen, läs föregående inlägg.
[Disclaimer: Alla figurer i nedanstående berättelse är uppdiktade. All likhet med i verkligheten existerande personer är ren och skär tillfällighet. Även fotona finns egentligen bara i er fantasi.]

"Nej, ser vi ut som om vi har en fotboll?"
(flickan sneglar på sina utgångskläder och skyhöga klackar)
"Jamen, inte vet jag, jag tänkte att ni kanske hade kommit hit på morgonen för att spela lite boll"
"Nej, det har vi inte. Vad tänkte du ha den till?"
"Bolla lite bara..."
"Med vemdå? Skall du spela fotboll med dig själv?"
"Nej, jag tänkte spela med er, ju!"
"Tjejerna mot killarna, eller?"
Pojken skrattar åt sin egen fyndighet. Flickan fnyser.
"Ahhhhhhh! ni har vart ute, eller hur??"*
"Um, ja, det har vi"
"Ah, jag med!!!"**

Ljushuvudet, som liksom pojken var i de tidiga eller mitten av de 20, var småfull och pratglad. Han var också riktigt rolig, och en trevlig prick, så de pratade ett tag - så där Göteborgskt. Han var fotbollsspelare till yrket*** och tyckte att han kände igen pojken. Efter lite dividerande kröp det fram att det nog var från TV, eftersom han var simningsintresserad och ofta tittar på tävlingar.

Därifrån till att diskutera träning var steget (tydligen) inte långt. Snart diskuterade fotbollspelaren och simmaren för och nackdelar med olika träningsmetoder, samt hur lite underhudsfett man hade i olika sporter.

"Ja, men kolla här!" - sa fobollsspelaren, och drog upp sitt ena byxben. Han spände vaden så varenda liten sena och muskel syntes och såg mäkta stolt ut.
"Äh!" svarade Simmaren. "Det var väl ingenting!" varpå han hoppade upp från sin plats brevid flickan och drog upp sitt eget byxben. Snart stod de brevid varandra och jämförde ben, tittade, oooohade, aaaahhde och petade på varandra. Flickan trodde inte sina ögon. Snabbt fick hon fram kameran.

Och inte en sekund för sent. Innan flickan lyckats ta en enda bild har simmaren utbrutit.
"Men kolla häääääääär då!", knäppt upp sina byxor, dragit ner dem till knäna och spänt ett (mycket välformat) lår. Fotbollspelaren var inte sen att anta utmaningen, och innan flickan visste ordet av stod där två, mycket vältränade, män som hon inte kände framför henne med byxorna vid knäna.


De spände båda allt vad de orkade, och kunde liksom inte undgå att bli imponerade av varandra. Snart började ett jämförande utan dess like.

Simmaren kände sig till och med tvungen att förklara delar av fotbollspelarens anatomi för flickan, och visade med gester och ord på hur svåra vissa muskler är att träna upp.


Pojkarna blev snabbt såta vänner, upptagna av ömsesidig beundran. Byxorna föll ännu ett snäpp och de poserade glatt. Flickan skrattade så hon kippade efter andan och höll på att tappa kameran.


"Ni fattar att jag måste blogga det här vad?" sa hon mellan skrattattackerna. Pojkarnas enda kommentarer var "hö hö" och "hehehe" medan de fortsatte att klämma på varandra. Det tolkade flickan som tillstånd...

Till slut verkader det som om de hade avverkat allt benen hade att erbjuda. Nästa steg kom som på beställning. Inte många sekunder senare åkter bådas tröjor av.

Där sitter flickan. Klockan 8 en lördag morgon. Med två elitidrottsmän framför sig, i bara kalsongerna. "Det är tur att man har kameran med sig" tänkte flickan "annars hade INGEN trott mig"****

Fotbollspelaren verkar ha insett att den senaste bilden var lite väl avslappnad, och avslutar, innan kläderna åker på igen, med att ställa upp på en riktigt överkroppspose. Simmaren var mer svårövertalad, men inte mindre fin ;)

Till slut verkar de ha fått ut vad de kunde av nakenshowen. Den har hållt på i en halvtimme, minst. De tar på sig kläderna och avslutar sin manliga(?) bonding med att dela en bit Anton Berg choklad, med plommonsmak, som simmaren hade i fickan. Helt i stil med den absurda anda morgonen tagit stod de nu och diskuterade olika fina chokladsorters fördelar.

Trodde ni det var slut nu? Det trodde flickan också... Simmaren var på väg att sätta sig ner brevid flickan igen för att, hoppades hon, återuppta pussandet, när hans blick föll på två vässade pinnar på marken. Snabb som en vässla hugger han tag i en, slänger den andra till fotbollspelaren och väser, med bästa Darth Vader-rösten: "Defend yourself, Luke! *bzzzzzzzzzzz*"*****

Nu påbörjades en fäktningsmatch över halva Heden. De slogs och parerade, och skrattade som två småpojkar****** Till slut satte de, helt uttröttade, pinnarna i marken och snurrade runt dem i stora cirklar.

"Kolla!" sa simmaren "Det där ser ut som hjul. Nu skall jag måla en bil!" Snart satte de igång att rita av hjärtans lust i gruset. En bil tog form under deras glada rop. Flickan kunde vid det här laget bara skaka på huvudet. Det hade blivit såååå absurt att det inte längre gick att skratta. Eller så hade hon efter en timme skrattat klart.

"Flames, den måste ha flames!"
"Ooooh, kolla detta häftiga stooora avgasröret"
"Ett luftintag, så gigantiskt att det måste gå framför bilen!"
"Skall vi ha Natasha Peyre som passagerare?"

Till slut signerade de sitt mästerverk, prydligt sittande sida vid sida. Nu har leklusten gått ur dem. Fotbollsspelaren kramar om såväl simmaren, nu åter pojken, och flickan. Inga nummer växlas, men de bestämmer gemensamt att träffas igen. Nästa år. Samma tid, samma plats, söndagmorgonen efter Göteborgsvarvet.Fotbollspelaren går åt ett håll, pojken och flickan hand i hand åt ett annat. Flickan har ont i fötterna så pojken lyfter upp henne och bär henne ett par kvarter. Flickan känner sig lätt som en fjäder och fortfarande full av skratt. Klockan är strax efter åtta på morgonen.

En tur till TinTin och flera glada skratt senare är klockan strax innan nio. Flickan och pojken går mot flickans dörr. "Du..." säger flickan "Du kan få följa med mig hem, men du kommer INTE att få stanna hos mig inatt, bara så du vet." Någonstans vid ljussabelfäktningen har flickan insett att pojken är en... pojke. En vacker pojke, med ändå.

Pojken blev besviken, försökte övertala, lyckades inte. Han ringde sin kompis och fick honom att lova att släppa in honom när han kom hem. De gick in i flickans port, upp för trapporna, in i flickans lägenhet. Där la sig pojken ner på soffan. Flickan la sig brevid/framför honom och kände hur skönt det var att vara innesluten i ett par starka armar, inskedad i en kokong av styrka.

Efter ett tag reser sig pojken och går ut i köket för att ta ett glas vatten. Plötsligt ser flickan hur han står i dörröppningen och plirar pillemariskt mot henne, den busiga pojkblicken tillbaka från tidigare eskapader.
"Vet du vad jag skall göra nu?" frågar han?
"Nej, hur skulle jag kunna veta det?" svarar flickan sömndrucket, hon är väldigt väldigt trött nu.
"Jag tänker springa in i din säng!" säger pojken, och rusar iväg. Han förväntar sig att bli jagad, men flickan orkar bara sucka. En minut blir flera, medan hos sitter i soffan och undrar vad hon skall göra nu. Hon orkar knappt röra sig.
"Hallåååååå. Flickan? Hallååååååååå?" Hörs inifrån sovrummet. Flickan går ut på balkongen och tänder en sällsynt cigg och läser morgontidningen.

När flickan kommerin i sovrummet något senare, efter att först ha gjort ett inlägg i en blogg någonstans på nätet, sover pojken. Utfläkt på sängen. Flickan småler och tar kvällens sista bild...

Senare väcker hon pojken och ber honom att åka hem. Han blir besviken men respekterar hennes önskan. Strax innan tio på morgonen går han hem.

Vid 11 fick flickan ett rart SMS där pojken ber om ursäkt för att han varit jobbig. Han förklarar att han respekterar henne och att han hoppas de kan höras av igen. Flickan ser SMS'et när hon vaknar senare samma dag, och ler för sig själv. Hon svarar inte.

[The End]

-----
Nötter:
*Bright kille det här, som ni märker.
** Nähä? SÄGER DU? Nu blev jag så förvånad att jag hade ramlat ihop. Om jag inte nu redan suttit ner. Brevid en kille som jag hånglade med till DU kom förbi!
*** En elitidrottsman TILL? Lyllo mig! :)
**** Erkänn. DU hade trott att jag skarvade. Eller, jag menar, att flickan skarvade. Den här historien är ju på lådsas...
***** Just det. Ljudet av en ljussabel.
****** Vilket ju vissa onda tungor också skulle hävda att de var. Men inte jag! Jag menar, flickan...

-----
Andra bloggar om: , ,

31 kommentarer:

MaZa sa...

Du är för go du!
Tack för att du tog med dig kameran. =)

Anna sa...

Tack för en mycket underhållande läsning! Jag har läst ett tag och tänker absolut fortsätta! =) Mvh, Anna

fröken karlsson sa...

nej men vilken kväll! och vilken syn! din blogg är i en klass för sig.. åhhh.. thiii.

Ms.Take sa...

Anna, fröken
Men tackar *rodnar*. Jag är glad om jag kan sprida lite underhållning någon gång ibland. Min bloggs paroll är underhållande utlämnande, vet ni ;)

Maza - Jag kan ju inte lämna dig som ensam fotobloggare,m vetladu? ;)

Mr.M sa...

Hahahahahahahahaha! Vilka killar! Var hittade du simmaren nånstans? Asså, du skulle skrivit detta lite tidigare... Var ju hemma i Götet i helgen och hade gärna tagit mig ner till Heden för att beskåda deras mästerverk (med flames och allt). Finns bara ett ord för detta inlägg: PRICELESS! Fäktningar med ljussabel och så vidare får man på köpet när man hittar killar i den åldern. Frågan är bara vad killen tänkte på? Pussas med Ms. Take eller fäktas med en för honom okänd kille... Valet framstår ju helt klart som galet! Hursomhelst. Detta var det absolut bästa jag läst på länge! Tack!

Ms.Take sa...

Mr.M. hehehehe. Tack skall du ha. Händelsen lämpar sig att återberättas med det tog ändå dryga 1 1/2 timme att skriva det här inlägget - så det känns kul att det blev lyckat.

Angående att se konstverket, du får väl dyka upp du med. Nästa är, söndagmorgon efter Göteborgsvarvet ;()

Mr.M sa...

Ahhh, jag kommer ju inte komma ihåg det då ju! Konstigt, du verkar försöka dra ihop dessa sammankomster med bara män och dig själv??? Vissa skulle nog säga att det är orättvist... ;-) Förresten så är jag också elitidrottare. Hade blivit en kul samling. Vi hade kunnat ha likadana tröjor på oss också... med en bild på dig... vips har du en egen sekt. *ler och delar ut tack-kram*

Anonym sa...

Ja det vete sjutton om man inte skulle ta sig till Heden nästa år. Jag hade också en helt galen kväll på stan men det var långt ifrån så här galet! Underbart att läsa - önskar att jag hade varit där också och kanske undvikit den massiva bakfylla som träffade mig runt det klockslaget ni kom hem...
Helene / en annan (o)frivillig singel i Gbg

Ediets sa...

Sanslöst rolig läsning!
Varför kan aldrig jag hamna i en situation där välbyggda manliga elitidrottare nästan slåss om att få klä av sig inför mig..?

Fabbe sa...

My god, det här var ett av dom bästa blogginläggen jag läst, vansinnigt underhållande, och på nåt plan kan man känna igen sig och skratta åt det. Det har ju funnits tillfällen genom åren när man missat poängen med situationen och gjort nåt helt annat. Jag kan lova dig att simmaren om ett tag kommer inse sitt misstag och banna sig själv. Men kul var det och jag lovar att det inte har med åldern att göra, vem lockas inte av att fäktas med okända på morgonen?

Bitter sa...

Har slukat hela din blogg idag och wow!, den är fantastisk. Känner med dig, förstår vad du går igenom (på flera plan) och bara tokgillar dig! Lycka till, lot's and lot's. Du är superduktig som har lyckats säga nej till MrX. Och du verkar ju ha en hel del kul underhållning också!!!

Kunken sa...

Verkligen absurt. Men kul. Du kommer minnas den här natten hela livet. Damerna på hemmet om 80 år kommer knappt tro dig. Men du har bevis. Bildbevis.

Rosa von Trosa sa...

Onej! Förstör inte pojkens underbart roliga kväll/natt/morgon med att inte svara. Då kommer det där härliga minnet grusas av att han tror att han gjort bort sig! Svara nåt snällt! SNÄÄÄÄÄLLA!!!

Coin-operated boy sa...

Hahaha! Det här var kanske det bästa blogginlägget i Sverige på länge! Det är sådant där man bara råkar ut väldigt sällan, och när man gör det så har man aldrig kamera med sig. Tack för att du hade det!

Ms.Take sa...

Mr.M. - Ja tack, jag vill gärna ha en egen sekt. Det känns.... rätt på något sätt! Så klart jag gillar att omge mig med män, men notera att de flesta av mina roligaste händelser här i bloggen utspelar sig när jag är eller har varit ute med tjejerna =)

Bitter - Tack skall du ha. Jag minns så väl när jag kände precis det du uttryckte nu. Det var när jag hittat bloggvärlden och slukat Fröken J's blogg från början till slut. Det var då jag beslöt mig för att börja skriva. (Fast tekniken med nötter har jag använt mig av länge länge, så den kom inte därifrån). Jag glädjer mig till att ha kunnat underhålla. Det värmer :)

Helene - Gott att du hade en egen galen kväll. De tokigaste sakerna händer oplanerat, så är det bara =)

Ediet - För att du inte är en wacko-magnet, kanske. Men det är jag! Inte alltid på ett bra sätt.

Fabbe - Personligen lockas jag inte av det, men det gjorde tydligen Simmaren. JAg tror de triggade loss varandra och att de kände sig som 12-åringar på kollo. Det såg i alla fall ut så.

Ms.Take sa...

Kunken - Och dessa bilbevis skall jag bära i mitt hjärta för alltid. Bloggen är bra på det här, så att jag kan minnas alla tokigheter som händer :)

Rosa - Jag har svarat något snällt, det har jag. Inte ett hjärta av sten här vet du ;)

COB - Det var precis min tanke. Så himlans gott att jag kom ihåg att få upp mobilen (för det var ju mobilkameran) och inte bara skrattade bort det. Och det var rara ärter att återge. Inte något de behöver skämmas över *flinar*

Christina sa...

älskade du, vad underbäst! jag blir ju romantiker på kuppen. vet du? vänta lite.

Nini sa...

OMFG!! Jag dör av skratt! Tur att Lina är på lunch så att jag kan sitta här framåtlutad mot skärmen å hårdgranska bilderna =D

Vilka fiiiiina killar du hittade! Och va himla sött med lasersvärden! Och hur gulligt sov inte han?!
Nästa år - Heden - I'll be there! (gömd i en buske med en kamera)

tob sa...

ooh! en klassisk manlig parningsdans fick du se alltså! Skicka bilderna till mitt i naturen. Otur för dom att de tappade fokus från att imponera-på-söt-flicka till ska-vi-leka-du&jag. Tyder på outvecklad könsdrift eller att de är på väg att komma ut ur garderoben fast de inte fattat det själva än :)

läste fortsättningen på väg till ett jobb i hufvudstaden (fy fan för IT-branschen, hade velat vara hemma idag). Fick knappt några konstiga blickar alls av kostymfolket (gratis wlan i 1kl) när jag sitter och kollar på kort där pojkar jämför muskler.

Till sist, som svar på din fråga om jag skulle velat ha träffa fotbollsspelaren i min situation så vete fan. Juryn är fortfarande ute som det heter :) Får återkomma i frågan....

Christina sa...

haha, mitt i naturen. jamen gör det!

Anonym sa...

Du är ju för fanken värre än mig och det är inte illa! Fy vad kul du måste ha!//Stina

Ms.Take sa...

Christina - Jag väntar och väntar? Huhuhuh? Aaaaaaah. I get it!

Nini - Du är så välkommen så välkommen. Här finns godingar åt alla! =)

Tob - Hahahaha. Roligt. Jag funderar på att skicka in dem till Ericsson som en feedback på varför det är himla bra att de har kameror i sina telefoner =)

Stina - Om jag är värre eller ej vet jag inte, så jag tar dig på dit ord. Och ja, kul har jag =)

tob sa...

Antingen skickar du dom till Ericsson (slump: gissa vilket företag jag gör ett jobb åt just nu. Vilket påminner mig att jag borde jobba istället för att läsa dina blogarkiv)

- eller så skickar du dom till Nikon: "Fatta vilka bilder jag kommer att ta om ni skickar mig en bra kamera!!"

Ms.Take sa...

Tob Bra tänkt!
Nu en liten pristävling. Vilken sång?
*trallar* I need a Nikon camera, I love to take a photograph, so mama don't take my Kodachrome away!

tk sa...

ha ha helt sanslöst,
"may the force be with you"

tob sa...

Ok, lite slirig efter onödigt många 25:- /storstark en tisdagkväll, men träffar man gamla polare när man är på besök på söder så vad gör man inte.
Trots ruset så vet jag vilken låt du menar - fast nog är låten där chevy chase är med i videon bättre. Eller varför inte cecilia, you're breaking my heart, you're shaking my confidence daily. Den sista är nog min favvo av paul när jag verkligen tänker efter.

Antira sa...

ÅH HERREGUD! Jag sitter här och kvider av skratt! Sicken tur att kameran var med och by the way, din blogg är lätt en av mmina favoritbloggar :)

Ms.Take sa...

Ja Antira, det här var jäklarimig ett kodak-moment om jag någonsin sett nån. Det var mobilkameran tyvärr, därav den ibland gryniga kvaliteten.

Kul att du gillar bloggen!

Anonym sa...

hahaha... det var roligt. bilderna lyfte verkligen. grattis, vilket scoop! :) --- att du inte säljer den till nån?

Å sa...

Kom du ihåg att träffa dem i söndags?

Linda sa...

Hahaaa, dagens stora garv! Tackar för det!